Sistemele smart de intretinere si monitorizare pentru piscina: cum iti tranformi piscina intr-una inteligenta

sistem-smart-de-monitorizare-pentru-piscina

Tehnologia a avansat chiar si in cazul piscinei: azi, te conectezi  la smartphone si afli in ce stare este piscina ta, rapid si usor. Automatizarile nu mai sunt doar pentru IT sau de domeniul “smart homes” pe care le vezi la TV, in care dintr-un singur buton controlezi orice zona a casei – de curand a aparut si optiunea de a avea o piscina inteligenta, pe care o poti controla de pe telefon, doar cu ajutorul unei aplicatii chiar si cand nu esti acasa.

Afla in continuare cum functioneaza acest sistem, care sunt beneficiile lui, cu ce costuri vine si mai ales, cum iti poti transforma piscina intr-una inteligenta, daca ai deja una acasa sau in cadrul afacerii tale.

Ce este un sistem smart de monitorizare a piscinei și cum funcționează?

Sistemul smart de monitorizare a piscinei este o inovatie in domeniul serviciilor de piscine, care vine sa rezolve cele mai dificile si des intalnite chestiuni in intretinerea unei piscine, dar si sa eficientizeze accesul la functiile acesteia.

Noul sistem este complet automatizat, cu functii de analiza, incalzire si curatare a apei, dar si control asupra oricarui echipament al piscinei, functii care iti permit intretinerea piscinei intr-un mod simplu si rapid tot timpul anului.

piscina-inteligenta

Principalele functii ale dispozitivelor de acest tip se ocupa cu mentinerea unui echilibru al apei, un factor esential pentru a ne putea bucura de piscina noastra un timp cat mai indelungat.

  • Ajusteaza nivelul de clor si pH-ul apei atunci cand depisteaza ca este necesar
  • Controleaza continuu procesul de electroliza a sarii pentru un tratament optim, fara a adauga clor suplimentar
  • Controleaza temperatura apei din piscina prin pornirea sistemului de filtrare cand temperatura scade sub limita stabilita
  • Masoara si controleaza nivelul potentialului de oxidare (ORP) al piscinei, nivelul de cianura sau calciu
  • Controleaza si programeaza ciclurile de filtrare

Poate fi folosit pentru a controla functiile si echipamentul piscinei de la distanta prin WiFi, cu ajutorul unui sistem de monitorizare in timp real.

Mai mult, dispozitivul poate dispune si de o alarma pe care o poti seta pentru diferite situatii esentiale in intretinerea apei piscinei, cum ar fi: sare insuficienta, fara debit sau pH ridicat sau scazut extrem.

Beneficiile sistemului smart de monitorizare pentru piscina

intretinere-apa-piscina

 

Beneficiile acestui dispozitiv smart sunt multiple: te ajuta sa mentii chimia apei piscinei sau sa-i aplici un tratament adecvat, care creste durata de viata a piscinei tale, dar iti protejeaza si sanatatea si iti ofera un stil de viata mai automatizat, deci, mai simplu.

1. Controlul apei: o apa mai curata, mai putine riscuri de boli

Principalele probleme de intretinere pe care le intampinam la intretinerea piscinei sunt legate de dozarea corecta a unei cantitati de clor, cat si de mentinerea nivelul potrivit de pH al apei.

Aceste elemente, in limite gresite pot duce la probleme de sanatate, pentru ca nu mai elimina corespunzator germenii si impuritatile din apa.

Din fericire, sistemul de automatizare inteligent pentru piscine te poate scapa de aceste griji prin faptul ca ne ajuta sa obtinem valorile optime pentru apa, previne inverzirea si tulburarea acesteia, elimina algele, mirosurile neplacute si reuseste sa protejeze sanatatea tuturor prin reducerea aparitiei iritatiilor la nivelul ochilor sau pielii.

control-chimicale-apa-piscina-prin-sistem-smart-de-monitorizare

 

Regleaza nivelul de clor din piscina

Clorul este unul dintre cei mai folositi dezinfectanti pentru tratarea apei din piscine. Un nivel necorespunzator de clor poate provoca iritatii ale ochilor sau pielii si senzatia de miros puternic de clor.

Pentru a mentine apa piscinei la o calitate ideala, clorul liber trebuie sa se afle in intervalul 1.0 și 3.0 ppm (parti pe milion). In cazul piscinelor publice nivelul de clor acceptat este intre 0.5 si 1.0 ppm.

Aparatul smart pentru piscine genereaza clor prin electroliza apei sarate, fara a adauga clor suplimentar. Astfel, se elimina rapid materiile organice si agentii patogeni, si se obtine o apa mai sanatoasa.

aplicatie-piscine-smart

Aplicatia de mobil pentru piscine smart

 

Regleaza nivelul de pH al apei

Pentru a nu provoca iritatii ale ochilor sau pielii, nivelul pH-ului din apa trebuie sa fie neutru, adica in intervalul 7.2 și 7.6, acestea fiind cele mai eficiente consumuri de substante. Parametrul optim este de 7.4, pentru ca e acelasi cu pH-ul ochilor nostri.

Cu ajutorul dispozitivul smart poti controla automat nivelul de pH din bazin, adica nivelul de acizi si baze, pentru a mentine aciditatea apei in limite normale.

2. Eviti problema de supra saturare a apei cu chimicale si a riscului de a manevra chimicale

Cand intretii piscina cu dispozitive manuale esti nevoit sa testezi apa, sa inveti metricii care sunt in zona corecta de chimie a unei ape sanatoase, sa compari testele si sa calculezi cate substante trebuie sa adaugi in apa.

In cadrul proceselor intervin de multe ori o suma de erori.

Unul din cele mai mari riscuri, chiar daca se intampla rar, este combinarea pH-ului si a clorului in cantitati gresite care poate avea un mare risc, anume producerea unei explozii mici, iar acest risc creste mai ales daca suntem proprietari noi a unei piscine si inca nu stim prea multe despre cum sa folosim corect chimicalele pentru apa.

Un pH prea mare ne afecteaza pielea, produce o apa tulbure, dar si creste dublu consumul de clor, ceea ce scade eficacitatea clorului si implicit, reduce calitatea apei.

Dotate cu microprocesoare de ultima generatie, aceste sisteme automate regleaza in limite normale toti acesti parametrii ai apei, intr-un mod rapid si inteligent, si te ajuta sa mentii apa curata si dezinfectata pentru mai mult timp.

Nivel-clor-apa-piscina

 

3. Cresti durata de viata a piscinei

Clorul pus in apa bazinului in cantitatii prea mari sau prea mici are efect coroziv si poate distruge materialele piscinei, iar asta conduce la scaderea sperantei de viata a piscinei.

Un pH prea mic duce la afectarea componentelor piscinei si deteriorarea stratului de protectie al acesteia.

Prin controlul nivelului de clor si pH, dar si prin reglarea nivelului potentialului de oxidare, dispozitivul smart iti protejeaza piscina si o ajuta sa aiba o durata de viata mai mare.

Pentru a afla mai multe detalii despre nivelul de chimicale corect din piscina, citeste acest ghid pentru intretinerea apei din piscina.

4. Controlul oricarui echipament al piscinei

Pe langa controlul apei, acest dispozitiv iti permite si controlul echipamentelor piscinei: poti controla si programa ciclurile de filtrare, iluminatul din piscina, sistemul de irigatii sau chiar hidromasaj.

 sisteme-smart-monitorizare-piscina

 

5. Acces de la distanta 24/7

IoT (Internet of Things) ajunge si la piscine, completand sistemul de smart home, adica restul dispozitivelor interconectate prin care deja poti sa controlezi oricand de la distanta, in doar cateva secunde, temperatura sau lumina din propria casa, de exemplu.

Dispozitivele smart pentru piscine iti usureaza accesul la functiile acesteia prin control 24/7 cu ajutorul Wi-Fi, indiferent ca esti acasa sau in vacanta.

Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi un modul optional Wi-Fi conectat la dispozitivul smart pentru piscine, apoi poti avea in timp real, 24/7, informatii despre calitatea apei (clor, pH sau temperatura) si poti controla de oriunde, prin Wi-Fi, apa, dar si orice echipament electronic al piscinei.

Datele ajung la tine prin intermediul unei aplicatii de pe desktop, smartphone sau tableta, sau chiar printr-un intrerupator inteligent sau telecomanda cu butoanele On/Off, care poate controla orice functii de monitorizare On/ Off, cum ar fi activarea sau dezactivarea sistemului de incalzire a piscinei, acoperirea sau descoperirea piscinei.

functii-sistem-smart-monitorizare-piscine

Functiile sistemului smart de monitorizare a piscinei – Aplicatia pe mobil

 

6. Contribui la protectia mediului inconjurator

Un astfel de sistem automat este benefic si pentru planeta.

Scade consumul de curent electric folosit in mod obisnuit de o piscina, de la aproape jumatate din totalul electricitatii (40%) consumate de intreaga casa, la doar 10% – acest lucru se traduce in emisii scazute de CO2.

De asemenea, folosesti o cantitate mai mica de apa si de chimicale.

Prin sistemul traditional de intretinere a apei, o singura greseala, spre exemplu, adaugarea unei cantitati prea mari de chimicale, te poate conduce la schimbarea partiala sau totala a apei din piscina si implicit, folosirea de noi produse chimice.

7. Controlezi costurile mai bine

controlul-costurilor-prin-sisteme-monitorizare-piscina

 

De la curent la substante de tratare si intretinere, cu ajutorul sistemului automatizat al piscinei, ai un control mai bun asupra costurilor folosite la mentenanta piscinei tale.

Poti monitoriza exact cantitatile de apa si chimicale folosite, dar poti vedea si ce alte echipamente ale piscinei ai folosit, pentru ati calcula costurile consumului de electricitate.

8. Este cea mai eficienta solutie de intretinere 

Astazi, chiar si in cazul intretinerii piscinelor, vrem ca totul sa fie mai eficient si sa ne usureze munca, fara sa mai consumam energie si timp cu procese manuale.

Prin tehnologia avansata, dispozitivul smart pentru piscine iti spune in pasi simpli si usor de urmat ce sa faci pentru binele piscinei tale, in doar cateva secunde, de oriunde, oricand. Iar prin asta obtii mai mult confort si siguranta pentru tine, cat si pentru piscina.

Doresti sa achizitionezi sisteme smart pentru monitorizarea piscinei?

Cat costa un astfel de sistem de monitorizare si intretinere a piscinei?

Pretul de achizitie al unui astfel de sistem de monitorizare a piscinei incepe de la 1000EUR, indiferent de brand.

siteme-pentru-piscine-inteligente

 

Ca sa alegi sistemul cel mai potrivit nevoilor tale, tine cont de cateva constante importante: beneficiile pe care le ai, timpul consumat si rezultatele obtinute.

Poti face si o comporatie cu alte produse manuale si/ sau automate cu functii asemanatoare de monitorizare a piscinei. Concluzia ar trebuie sa-ti spuna daca merita sa investesti intr-un sistem smart pe termen lung si daca e varianta cea mai convenabila pentru stilul tau de viata.

 

In concluzie

Daca vrei sa ai un sistem complet smart home, cu siguranta o piscina inteligenta este urmatorul pas. Chiar daca preturile sunt mai ridicate fata de produsele de intretinere pentru piscina traditionale, prin combinatia de utilitate si confort, dispozitivele smart de mentinere a piscinei ne fac viata mai simpla si mai eficienta.

 

Contacteaza echipa Piscine Service pentru instalarea unui sistem smart de monitorizare a piscinei sau pentru orice sfaturi cu privire la mentenanta piscinei!

 

Distribuie articolul