Cat costa o piscina: ghid de preturi pentru constructie si intretinere

preturi piscine - cat costa sa faci o piscina

Iti doresti sa construiesti o piscina noua care sa se potriveasca perfect casei tale si posibilitatilor tale financiare? Cu siguranta ca acesta este visul fiecaruia dintre noi, dar inainte de a trece la actiune trebuie sa stabilim bugetul, pentru a sti ce fel de piscina ne putem permite.

Pentru ca preturile unei piscine pot varia foarte mult in functie de proiect, ti-am pregatit acest ghid, care iti va prezenta atat optiuni de constructie pentru o piscina ieftina, cat si variante mai complexe.

Tot de aici vei afla si cele doua tipuri de costuri pe care le vei avea ca viitor proprietar de piscina: cel al constructiei initiale si cel al intretinerii, dar si cu cat ar putea creste valoarea proprietatii tale in urma unei asfel de constructii!

cat costa o piscina

Inca de la inceput trebuie sa stii ca bugetul investit in constructia unei noi piscine variaza semnificativ in functie de tipul de piscina si modelul ales.

La costuri se adauga si elementele de design si accesoriile preferate de fiecare client in parte, astfel ca pretul unei piscine difera in primul rand in baza criteriului de confort dorit si ulterior pe baza criteriului de accesibilitate la locatia unde are loc constructia piscinei.

In cele ce urmeaza dezvoltam, rand pe rand, fiecare detaliu al factorilor care influenteaza pretul unei piscine:

 

1. Costul piscinei variaza in functie de tipul si materialul constructiei

Una dintre cele mai frecvente intrebari adresate expertilor este aceasta: Cat de mult costa constructia unei noi piscine?

Intelegem ca bugetul este factorul decizional principal atunci cand pornesti constructia piscinei la care visezi si, de aceea, facem tot posibilul sa te informam pas cu pas pe tot parcursul proiectului. Ceea ce trebuie sa stii insa, inca de la bun inceput, este faptul ca nu exista un raspuns standard la aceasta intrebare.

Costurile variaza in functie de:

1. Amplasarea piscinei:

 • supraterana (exterioara, de curte)
 • subterana (interioara sau exterioara, de curte)

2. Materialul piscinei:

 • beton
 • panouri metalice
 • fibra de sticla

Ti-am pregatit cateva estimate de cost foarte utile, ca sa-ti dai seama cat vei scoate din buzunar in functie de tipul si modelul de piscina pe care ti-l doresti, pentru a te ajuta sa iti alcatuiesti un buget cat mai realist.

Cat costa sa construiesti o piscina subterana, in pamant?

Piscina subterana este piscina clasica, ingropata in pamant, cea de acasa, din curte, pe care o stim cu totii. Acest tip de piscina poate fi instalata in diverse forme si la nivele diferite de adancime, fiind o constructie versatila.

Piscine beton de exterior

Piscine subterane din beton pentru exterior

Pentru ca este o constructie versatila, aici intervin optiunile clientului, care reduc sau cresc costurile, in functie de asteptarile si dorintele tale cu privire la dimensiuni, materiale de finisaj sau elementele decorative.

Orice model de piscina ingropata poate fi instalat la interior sau la exterior, dar proiectul variaza ca grad de complexitate de la instalarea unei piscine clasice si pana la un nivel avansat de accesorii pentru piscine – cascade, jocuri de apa, sisteme de acoperire, scari – ce cresc nivelul de atractivitate al piscinei la calibrul parcurilor de distractii acvatice.

Cat costa o piscina exterioara?

Piscinele de exterior sunt ideale pentru persoanele care dispun de o casa la curte cu un spatiu liber destinat noii constructii de minim 100 de metri patrati, din care aproximativ 40 de metri patrati vor reprezenta amprenta la sol a constructiei propriu-zise.

cat costa o piscina exterioara de curte subterana ingropata

De pisicinele exterioare ne bucuram in special in timpul sezonului cald, prin comparatie cu piscinele de interior ce pot fi folosite pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, piscinele de exterior pot fi folosite si in extrasezon prin instalarea unui sistem de acoperire.

Exemple de preturi pentru piscine exterioare

Pretul de achizitie al unei piscine pentru exterior porneste de la 6.700 RON si poate ajunge pana la 70.600 RON (cu TVA inclus).

In primul caz vorbim despre o piscina rotunda cu diametrul de 3,5 metri si adancime de 1,2 metri, cu o structura executata din panouri metalice din otel si placata cu liner de 0,8 milimetri grosime.

Piscina contine sistem de filtrare si recirculare cu nisip, skimmer, duza de refulare, tubulatura si fitinguri din PVC, geotextil pentru protectie liner, set de intretinere apa, scara de inox si mana curenta sand-style.

Piscina subterana exterioara, model forma rotunda

Pret piscina beton

In cel de-al doilea caz vorbim despre o piscina cu o adancime de minim 1,5 metri, cu fund plat, cu structura din beton, fabricata din cofrag de polistiren si placata cu liner de 0,77 milimetri. Piscina este insotita de kitul complet pentru constructie, functionalitate si intretinere piscina.

Piscina ingropata asimetrica

Piscina subterana de exterior, forma asimetrica

Esti pregatit sa iti construiesti piscina de exterior la care visezi?

 

Cat costa o piscina interioara?

Piscinele interioare sunt cea mai buna alternativa pentru a te bucura de o baie relaxanta pe intreaga durata a anului.

Daca planuiesti sa investesti intr-o piscina interioara trebuie sa ai in vedere faptul ca bugetul estimat al unui astfel de proiect este mai ridicat prin comparatie cu bugetul alocat constructiei unei piscine exterioare.

cat costa o piscina interioara ingropata

Piscina ingropata pentru interior

Principalele motive pentru care piscinele interioare sunt mai scumpe se rezuma la dotarile pe care acestea trebuie sa le aiba – precum instalarea unui sistem de dezumidificare si alegerea unei solutii pentru incalzirea spatiului – dotari care iti ofera si un nivel sporit de confort, dar care contribuie si la intretinerea calitatii constructiei de interior.

Desi construirea unui spatiu pentru instalarea unei piscine de interior creste bugetul alocat proiectului in mod semnificativ, aceasta investitie garanteaza obtinerea conditiilor perfecte pentru acces la piscina pe tot timpul anului.

Multi oameni aleg sa adauge spatii dedicate, precum vestiare, dusuri, saune si alte facilitati pentru a crea o atmosfera cat mai relaxanta si a beneficia de aceste avantaje indiferent de sezon. Astfel, atunci cand vorbim despre instalarea piscinelor de interior, posibilitatile sunt limitate numai de imaginatia clientului si bugetul de care dispune.

Consulta catalogul Piscine Service si alege piscina de interior pe care ti-o doresti!

 

Cat costa o piscina supraterana? Cum variaza pretul in functie de model?

O diferenta insemnata intre piscinele subterane si piscinele supraterane se descrie prin costurile materialelor utilizate la constructia acestora.

In timp ce in cazul piscinelor ingropate clientul poate opta pentru structura din panouri metalice sau beton, in cazul bazinelor supraterane prefabricate optiunile sunt limitate, intrucat la executia acestora se folosesc, in proportie de 90%, panouri ranforsate pentru a rezista la presiunea apei. Desigur ca aici merita mentionate si piscinele gonflabile, cea mai accesibila solutie pentru a te bucura de o baie racoroasa in sezonul cald.

Piscina supraterana rotunda

Piscina de exterior demontabila

Pretul unei piscine supraterane poate varia de la 328,44 Ron TVA inclus pentru o piscina gonflabila de 305 centimetri pe 76 centimetri si capacitate de 3.638 litri, la 8.807,67 Ron TVA inclus pentru o piscina ovala demontabila cu structura din otel, la dimensiuni de 740 centimetri pe 360 centimetri si o adancime de 120 centimetri.

Piscinele supraterane demontabile cu structura din cadru metalic sunt foarte rezistente, fiind executate din otel ondulat si ranforsat, si vin echipate complet pentru instalare. Montajul lor este usor si rapid, nu iti ramane decat sa nivelezi solul si sa instalezi piscina si scara de acces pentru a te balaci cu prietenii si familia.

Nivelarea se face in general cu nisip, iar costurile variaza in functie de dimensiunile piscinei.

La piscinele de 6 metri pe 3 metri costurile pentru nivelare sunt undeva in jurul a 300 de Euro, dar pot ajunge si la 700 de Euro pentru piscinele de dimensiuni mai mari, de 10 metri pe 5 metri. Bineinteles ca si aici costurile pot varia daca solul este in panta si trebuie nivelat cu beton sau montati piloni de lemn si, de aceea, expertii trebuie sa vada mai intai locatia pentru a putea face un estimat de cost.

Consulta catalogul Piscine Service si alege piscina supraterana pe care ti-o doresti!

 

2. Pretul este influentat de amenajarea si modernizarea piscinei

La un moment dat vei dori sa aloci un buget nu numai pentru reparatii si intretinere, ci si pentru modernizarea acesteia, pentru a adauga un plus de confort sau pentru a o transforma dintr-o piscina clasica intr-un loc atractiv, spectaculos si distractiv.

cat costa amenajarea si modernizarea unei piscine

Accesorii piscina si solutii de amenajare – cascada

Din categoria elementelor de modernizare fac astfel parte atat construirea unui spa sau adaugarea unor accesorii de piscina precum sistemele de iluminat, atractii si decoratiuni pentru amenajarea piscinei: de la instalarea trambulinei, toboganului sau tunurilor de apa, a cascadelor si luminilor si pana la achizitionarea de sezlonguri de relaxare si paturi de masaj cu efect terapeutic.

Mai mult decat atat, daca doresti sa imbunatatesti calitatea piscinei, atunci utilizarea noilor tehnologii de modernizare a piscinelor cu liner pot reduce pretul alocat manoperei pentru finisarea constructiei.

Iata care sunt preturile de pornire pentru cateva dintre cele mai atractive solutii pentru amenajarea piscinei:

Finisajele

Acoperirea piscinei

Acoperirea piscinei poate fi pe baza de prelate cat si pe baza de solutii de acoperire tip acoperis.

 1. prelate automate
 2. prelate temporare de vara

Sisteme de iluminare

 • Sisteme plutitoare de iluminare LED cu garantie de 2 ani pentru iluminare ambientala ce poate fi utilizat la piscinele de exterior sau de interior cu pret incepand de la 700,67 lei TVA inclus;

Atractii pentru distractie

 • Trambulina pentru piscina cu rezistenta la UV cu pret de la 3 120,18 lei TVA inclus si garantie 2 ani;
 • Tobogan 1.5m inaltime din polyester cu fibra de sticla, furnizat impreuna cu legatura pentru alimentarea cu apa, pentru o alunecare mai usoara, cu pret de la 9 251,06 lei cu TVA inclus si garantie de 2 ani;

Recomandam ca orice piscina care va fi folosita si de copii sa aiba si un gard de protectie.

Cascade

Cascadele iti vor aduce un plus de design. Iata ce optiuni ai:

 • Cascada cervicala din otel inoxidabil ce nu necesita ancoraj de la 5.342,62 lei TVA inclus si garantie de 2 ani;
 • Cascada perete cu latimea de 600 metri, rezistenta la coroziune, cu sistemul de filtrare pe circuitul de retur al apei sau cu pompa dedicata, incepand de la 1.790,00 lei TVA inclus;

Elemente terapeutice si de hidromasaj SPA

 • Sezlong anatomic din lemn natural cu preturi pornind de la 1.023,64 lei TVA inclus si garantie 1 an;
 • Pat de masaj terapeutic fabricat din piele ecologica si cadru de lemn natural special tratat pentru o utilizare indelungata de la 2 282,66 lei TVA inclus.
 • Echipamente de hidromasaj 

pret amenajare piscine

Elemente suplimentare pentru inotatori

 • Sisteme de inot contra curent
Consulta catalogul Piscine Service si alege solutiile de accesorizare si amenajare care se potrivesc cel mai mult piscinei tale!

 

3. Pretul piscinei poate sa difere in functie de zona

In cazul piscinelor ingropate, zona in care locuiesti si doresti sa faci instalatia unei piscine poate avea un impact asupra pretului total al constructiei.

Costurile unei piscine in Bucuresti

Daca vorbim despre Bucuresti, trebuie mentionat inca de la inceput ca cea mai scumpa zona este cea de Nord. La fel ca in cazul proprietatilor imobiliare, costul costructiei unei piscine poate creste cu aproximativ 10-15% fata de restul zonelor din capitala.

Vorbeam in introducerea acestui ghid despre criteriul de accesibilitate la locatia unde are loc constructia. In acest sens, zonele rezidentiale din capitala au cateva obstacole de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi sa construiesti o noua piscina.

In zona de Nord a Bucurestiului caile de acces pentru masini de mare tonaj, care fac transportul materialelor necesare instalarii piscinei, sunt mai restrictionate, astfel ca atat pretul, cat si durata constructiei pot suferi modificari considerabile, spre deosebire de alte zone din capitala.

Cu toate acestea, locuitorii cartierelor rezidentiale nu sunt descurajati de aceste aspecte, dovada ca 80% dintre piscinele private sunt construite in aceste zone.

Piscina ingropata de exterior

Piscina subterana pentru exterior

Terenul si calitatea solului sunt, de asemenea, factori deosebit de importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere inainte de inceperea noii constructii. Vorbim in primul rand despre spatiu, intrucat trebuie sa te asiguri ca suficient teren pentru a efectua constructia. Asa cum am mentionat in capitolul dedicat piscinelor subterane de exterior, specialistii recomanda sa aloci aproximativ 100 de metri patrati din care circa 40 de metri patrati vor reprezenta amprenta la sol a constructiei propriu-zise.

Tipul de sol influenteaza si el preturile de constructie

In al doilea rand, trebuie sa iei in considerare tipul de sol al locatiei unde urmeaza sa fie impamantata piscina.

Desi este ideal ca aceasta constructie sa fie facuta pe sol natural din pamant, trebuie sa stii ca poti efectua lucrarea si pe sol betonat, dar costurile variaza. Daca la solul din pamant escavarea costa circa 150-200 lei pe ora, la beton aceste costuri se pot dubla, in functie si de vechimea acestuia.

Orientarea planului terenului constituie uneori un motiv de ingrijorare pentru cei care isi doresc o piscina. Expertii spun insa ca piscinele se pot construi pe terenuri inclinate fara nicio problema.

Odata ce a fost efectuata escavarea si instalarea piscinei, trebuie sa iei in considerare si materialele utilizate la finisajele terenului de pe langa piscina si amenajarea locului. In mod ideal, terasa unei piscine trebuie sa aiba cel putin 80 de metri patrati pentru a avea loc suficient pentru sezlonguri.

Costurile amenajarilor plansei aferente piscinei sunt de circa 120 de euro pe metrul patrat, dar difera in functie de materialele alese. Specialistii recomanda utilizarea materialelor de calitate, antiderapante, care sa ofere singuranta persoanelor cu acces la piscina si sa impiedice accidentarea.

 

4. Pretul e afectat de perioada din an in care incepi constructia piscinei

Perioada anului in care te decizi sa iti faci o piscina este un alt aspect care poate impacta bugetul total al constructiei.

Piscina este un proiect la care te poti gandi abia dupa ce ai terminat constructia casei sau cand aceasta este in stadiu de finisare, in caz contrar te poti expune riscului de a sparge hidroizolatia (care este foarte scumpa) si placarea (mozaicul si gresia).

Vara este sezonul cel mai aglomerat pentru constructie piscinei

Cea mai aglomerata perioada in domeniul constructiilor de piscine este sfarsitul primaverii si vara, in special lunile aprilie, mai, iunie si iulie. Cu toate acestea, specialistii in constructia de piscine recomanda ca perioada ideala ar presupune inceperea constructiei in toamna, cu finisarea ei in primavara.

Toamna este cel mai bun moment pentru constructia piscinei

Lunile septembrie si octombrie sunt cele mai bune luni din an pentru a construi ⅔ din piscina. Ultimele finisaje pot fi amanate pentru primavara, dar trebuie notat faptul ca nu exista costuri de mentinere a piscinei pe perioada iernii.

Martie este luna in care se pot realiza placarea si izolarea, dar trebuie sa ai in vedere ca finisajele nu se pot realiza decat atunci cand temperatura atinge aproximativ 10 grade, deoarece la temperaturi mai scazute materialele nu pot fi montate corespunzator si pot crapa.

In sezonul secetos solul capata o constitutie diferita, se crapa, dar acest lucru nu influenteaza costurile in mod considerabil. In plus, solul poate fi corectat prin costruirea unor suporti din beton.

In general constructiile se fac pana in lunile iunie – iulie, iar in perioada asta solul este potrivit pentru constructie, chiar daca ploua. Problemele cu privire la starea solului ar putea incepe sa apara dupa luna iulie, insa foarte putini proprietari se pregatesc de o astfel de constructie toamna, in ciuda recomandarilor date de catre specialisti.

 

5. Exemplu: Cat costa materialele de constructie pentru o piscina standard?

Materialele

Primele decizii pe care trebuie sa le iei sunt materiale din care piscina va fi construita. Fundul piscinei va fi in toate cazurile din beton, insa peretii piscinei pot fi produsi din diferite materiale, fiecare cu propriile sale avantaje si dezavantaje.

cat costa constructia unei piscine

Montaj liner proiect Piscine Service

Peretii de piscina din panouri de otel

Peretii de piscina din panouri de otel iti ofera un mare beneficiu, deoarece va trebui sa aduci la locatie si sa folosesti mai putine materiale. Aceasta optiune are si beneficii legate de rapiditatea constructiei, intrucat peretii din otel se monteaza mult mai repede. In numai 10 zile deja te poti pregati sa faci prima baie in noua ta piscina! In plus, garantia este mult mai mare, de circa 25 de ani.

Placarea cu liner

Ceva mai scumpa este optarea pentru placarea cu liner, care poate creste pretul cu circa 30%, dar linerul ofera un grad mai mare de impermeabilizare. Pretul la acoperirea cu liner difera in functie de dimensiunile piscinei, dar este mult mai accesibil pentru piscinele standard de forma dreptunghiulara. Cu cat e mai lata piscina, cu atat pretul poate creste.

Peretele din caramida de polistiren – cofraj izobloc

O varianta care te va ajuta sa izolezi mai bine piscina si, de asemenea, sa reduci din costurile de constructie este peretele de piscina din caramida de polistiren – cofraj izobloc. Timpul de executie este mult mai redus, iar aceasta asta cea mai buna varianta pentru a pastra apa la o temperatura numai buna pentru a face baie chiar si in extrasezon, pana la 1 octombrie.

In plus, daca alegi sa acoperi piscina cu o prelata plutitoare, vei reusi sa pastrazi apa la o temperatura buna peste noapte. Apa unei piscine acoperite cu prelata pierde peste noapte numai jumatate de grad, in timp ce apa unei piscine neacoperite scade peste noapte cu 5 grade, mai ales daca este construita din cadrul metalic sau beton.

Pereti de beton

In final, poti opta pentru pereti de beton, aceasta fiind varianta cea mai ieftina, dar care nu te avantajeaza din punct de vedere al duratei constructiei. In acest caz trebuie sa astepti ca peretii sa se usuce mai mult de o luna de zile.

Placarea

Majoritatea piscinelor sunt placate cu vitroceramica, in procent de 80%, si gresie, dar la aceasta optiune garantia este mai mica, deoarece se poate intampla sa mai sara din placute. In schimb, la varianta de placare cu liner nu intampinam astfel de probleme pentru ca linerul se dilata.

cat costa amenajarea unei piscine

Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti este instalarea sistemului de filtrare a apei, la care costurile pot varia in functie de dimensiunile piscinei.

La o piscina standard de 2 metri pe 4 metri un cost estimat pentru instalarea sistemului de filtrare a apei porneste de la 1500 de Euro, dar daca optezi pentru o piscina mai mare, costurile cresc. Important este ca sistemul de filtrare sa functioneze bine, in functie de volumul apei, pentru ca apa sa se filtreze o data la patru ore.

Iata cum arata un exemplu de piscina ingropata de exterior din beton armat cu finisaj cu liner PVC armat cu cada hidromasaj cu deversare in piscina si amenajare cu bordura si dale:

Piscine Service finisaje dale

Proiect constructie piscina ingropata de exterior Piscine Service

Modelul de piscina

Cele mai comune forme de piscine sunt cele rectangulare la dimensiuni de 8 metri pe 4 metri, placate cu izobloc, dar cele mai economice si usor de intretinut sunt cele rectangulare la dimensiuni de 10 metri pe 5 metri. In primul caz costul unei piscine porneste de la 8.000 de Euro, la care se adauga pretul manoperei de instalare a piscinei si costul transportului materialelor.

In unele zone transportul materialelor este intr-adevar problematic din cauza accesului la locatie, dar expertii se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare pentru a aduce masina la locatie. Pentru aceste servicii costurile pot varia in functie de zona, partea de Nord a Bucurestiului fiind mai scumpa.

In afara de piscinele rectangulare, cele mai populare modele sunt cele asimetrice, iar in acest caz costurile pot creste cu circa 20%.

Exista nenumarate modele de piscina, diferite atat din punct de vedere al formei si marimii, cat si a utilitatilor, spre exemplu, piscinele acoperite sunt mai rar intalnite, dar au marele avantaj de a fi protejate de mediul exterior, care uneori poate cauza inconveniente celor care le folosesc. Bine de mentionat este faptul ca pot fi acoperite atat piscinele exterioare, cat si cele interioare.

Piscina de exterior cu acoperis

Piscina subterana de exterior cu acoperis

Costurile unei piscine acoperite sunt insa cu mult mai mari – un aspect de care cei care se pregatesc de constructie trebuie sa fie constienti inca de la bun inceput. Bugetul alocat constructiei unui acoperis pentru piscina poate uneori sa fie echivalent costului constructiei piscinei.

Pentru piscinele interioare si exterioare se recomanda prelatele ca mijloc de protectie. Cu ajutorul lor reduci chimicalele, UV dar si evaporarea apei si a clorurui din apa. Cea mai ieftina prelata de piscina incepe de la 800 de euro, dar e destinata folosirii strict pe perioada verii. Aceasta ajuta la protejarea piscinei de mizerie si mentine apa la o temperatura calda pe timpul noptii.

Solicita oferta personalizata de la expertii Piscine Service!

 

6. Ce buget alocam specialistilor pentru constructia unei piscine?

Daca iti doresti o piscina cu un design unic, poti lucra impreuna cu un arhitect care sa iti realizeze forma piscinei in functie de preferintele tale.

Costurile pentru consultanta de specialitate difera de la un specialist la altul, dar exista si companii care ofera acest serviciu gratuit.

“Echipa Piscine Service ofera gratuit servicii de consultanta tuturor clientilor, daca cel care isi construieste piscina decide sa achizitioneze materialele de la noi. Mergem la locatie pentru a face o prima verificare a locului unde urmeaza sa fie amplasata noua constructie si oferim clientilor indicatiile necesare pentru ca noua piscina sa se integreze perfect pe proprietate.” explica Crangusi Doru, expert Piscine Service.

Piscina exterior

Piscina subterana

Daca serviciile de consultanta pot fi gratuite, serviciile de proiectare pot varia ca pret de la un expert la altul.

In ceea ce priveste costul serviciilor de constructie si instalatie, un estimat de cost porneste de la 350 de euro pe metru patrat, dar si aici preturile pot varia in functie de complexitatea constructiei, de la un proiect la altul.

Pretul serviciilor de mentenanta pentru orice tip de piscina cu dimensiuni de maxim 10 metri pe 5 metri poate porni de la 200 de euro pe luna. In acest pret sunt incluse si substantele necesare intretinerii piscinei.

Ai nevoie de servicii profesionale de constructie, amenajare si intretinere?

 

7. Care este speranta de viata a unei piscine nou construite? Ce costuri au posibilele renovari si reparatii?

Constructia unei noi piscine este o investite majora si, de aceea, trebuie sa fii pregatit sa aloci un buget pentru intretinerea a acesteia pe termen lung.

Durata de viata a unei piscine va depinde, in mod direct, atat de calitatea materialelor folosite la constructie, calitatea manoperei si lucrarilor de executie, precum si de ingrijirea acesteia de-a lungul timpului si mai ales in sezon.

Indiferent de modelul de piscina subterana pe care doriti sa il alegi, garantia componentelor principale si costurile de renovare si reparatii sunt informatiile in privinta carora trebuie sa te documentezi inca de la bun inceput. Iata cum variaza aceste date in functie de materialele utilizate la constructia unei piscine:

Piscinele din beton

Piscine beton de exterior

Piscine subterane din beton pentru exterior

Garantie: 25 ani
Bazinele din beton au un numar mare de avantaje, printre care flexibilitatea designului.

Spre deosebire de alte materiale de constructii folosite la piscine, care sunt limitate ca dimensiuni sau adancimi, placarea cu beton poate fi efectuata pe orice forma de bazin. In plus, betonul ofera cel mai mare grad de durabilitate.

Aici costurile de manopera pentru renovare difera de la o piscina la alta in functie de nivelul de deteriorare. Poate fi cazul ca este necesar sa se adauge beton sau betonul trebuie spart, ori se adauga liner.

Costul estimat pe metrul patrat in ceea ce priveste manopera pentru renovare poate varia de la 8 Euro la 30 de Euro, in functie de necesitatile fiecarei piscine, dimensiunile acesteia, dar si in functie de materialele pentru care clientul opteaza pentru a efectua finisajele.

Finisajele liner

Piscine placate cu liner

Piscina ingropata de exterior placata cu liner

Garantie: 10 ani
Pentru cei care nu au un buget limitat, finisajele din liner ofera cea mai buna modalitate de placare pentru noua piscina.

Linerul poate fi personalizat in functie de dimensiunea piscinei, forma si adancimea acestea, dupa dorinta clientului. Desi speranta de viata a linerului este mai mica decat jumatate din cea a piscinelor din beton, acest tip de finisaj are un cost de inlocuire si renovare mult mai mic.

Placarea cu liner poate creste bugetul total al constructiei cu 30%, prin comparatie cu alte solutii pentru placarea piscinei, dar linerul este o solutie mai moderna si mai buna din punct de vedere al impermeabilizarii. Un dezavantaj al linerului este riscul de rupere. Linerul poate avea o grosime medie de numai 1,0-1,5 milimetri, facandu-l predispus deteriorarii si perforarii in urma utilizarii neglijente a piscinei.

Filtre si pompe

Garantie: Filtre – 5 ani; Pompa – 2 ani

Filtrele si pompele asigura buna calitate a apei de piscina si mentin piscina curata.

Filtrele sunt foarte eficiente pentru indepartarea particulelor mici din apa si, prin urmare, ele necesita sa fie curatate in mod frecvent, iar pompele sunt responsabile pentru buna circulatie a apei si a subtantelor chimice de curatare a bazinului.

In general filtrele nu pot fi reparate, atunci cand se strica trebuie inlocuite, iar la pompe depinde de situatie: daca motorul este ars, acesta poate fi inlocuit. Un motor nou costa in jur de 150 de euro, insa specialistii recomanda schimbarea pompelor pentru ca intotdeauna o piesa de schimb este mai putin eficienta, pe termen indelungat, decat o pompa noua cu piese originale.

 

8. Ce costuri implica intretinerea piscinei pe durata unui an?

Daca detii deja o piscina, atunci stii ca intretinerea acesteia este o cerinta absoluta ce impacteaza durata de viata a intregii constructii. In plus, piscinele neintretinute devin in scurt timp un iaz salbatic, apa se tulbura si se inverzeste, pot aparea algele insotite de mirosul lor specific, iar sanatatea tuturor persoanelor cu acces la bazin este pusa in pericol.

Piscina cu liner si cascada, Pipera

Avand in vedere ca sezonul pentru piscina se reduce la cel mult 6 luni de utilizare, costurile depind, din start, de perioada utilizarii acesteia.

In unii ani cand primavara este mai tarzie sau vara se sfarseste mai devreme, piscina este utilizata chiar si mai putin. Lunile in care piscina este utilizata cel mai des sunt iunie, iulie si august, pana cand temperatura de pe timpul noptii scade si apa din piscina este tot mai rece. In unele cazuri, piscina poate fi utilizata pana la 1 octombrie, daca vremea ramane frumoasa si daca optezi pentru instalarea unei prelate care sa pastreze apa la o temperatura buna.

Asadar, atunci cand vorbim despre costurile de intretinere anuale, ne referim mai exact la costurile din sezon, intrucat pe durata iernii costurile de intretinere sunt inexistente in cazul piscinelor de exterior. Pentru a da un estimat de cost pentru intretinere, suma pe care va trebui sa o scoti din buzunar lunar porneste, in cazul piscinelor private de dimensiuni 8 metri / 4 metri, de la 200 de Euro pe luna, dar poate ajunge pana la 1.200 de Euro pe luna, in cazul piscinelor publice. Astfel ca, un total al intretinerii pe durata sezonului de 6 luni variaza intre 1.200 si 7.200 de Euro, in functie de tipul de piscina si dimensiunile acesteia.

Piscina liner Giarmata, Timisoara

Iata si cateva costuri estimate pentru sistemele de tratare piscina:

 • Sistem de ionizare piscine cu volum intre 1 si 95 de metri cubi incepand de la 6.842,50 lei cu TVA inclus si garantie de 10 ani. Sistemul reprezinta cea mai avansata tehnologie de tratare a apei fara chimicale si fara clor;
 • Set curatare si calibrare electrozi pH-RX pentru sistemele de dozare automata pornind de la 766,36 lei cu TVA inclus. Setul are garantie 1 an si contine: solutie control pH 4; solutie control pH 7; solutie redox 460 mV; solutie curatare electrozi;
 • Rezervor substante piscina 50 L pentru depozitarea substantelor pentru piscina la preturi incepand de la 416,02 lei cu TVA inclus si garantie de 2 ani;
 • Sare de mare fina speciala pentru piscine cu electroliza, sac 25 kg la pretul de 60,21 lei cu TVA inclus.

 

9. Cu cat creste valoarea totala a proprietatii

Detinerea unei piscine ar putea face parte din suma calitatilor unei proprietati, numai daca sunt luate in considerare o serie de factori ce tin de zona unde este situata proprietatea, suprafata terenului si, bineinteles, elementele de design, ce se traduc prin calitatea materialelor utilizate si eleganta integrarii piscinei in ansamblul constructiilor ridicate in incinta proprietatii.

Daca locuiti intr-un cartier luxos, in care majoritatea vecinilor detin o piscina, atunci construirea unei piscine adauga valoare proprietatii ce se aliniaza standardelor zonei. Simplu spus, lipsa unei piscine intr-o astfel de zona ar putea face proprietarea greu de vandut.

Piscina exterior ingropata

Piscina privata

Desi este greu de estimat plusul de valoare adus de prezenta unei piscine de exterior in cazul caselor la curtei, specialistii sunt de parere ca suma totala a proprietatii ar putea creste cu triplul sumei investite la constructia piscinei.

Trebuie mentionat faptul ca prezenta piscinei poate fi un punct forte al locuintei numai daca tineti cont de urmatoarele aspecte:

 • proprietatea dispune de suficient spatiu pentru a include piscina si spatiul verde
 • forma piscinei, elementele de design si amplasarea acesteia se aliniaza arhitecturii exterioare
 • materialele utilizate garanteaza buna sa functionare si rezistenta in timp a constructiei

Cu toate acestea, factorul determinat al valorii proprietatii pe criteriul prezentei unei piscine ramane vechimea constructiei.

Daca vei construi anul acesta o piscina, dar vei vinde proprietatea peste 20 de ani, investitia initiala se poate devaloriza in functie de conditiile piscinei la momentul vanzarii.

O buna perspectiva asupra estimarii valorii unei proprietati cu piscina este cea referitoare la stilul de viata. Accentul cade pe sporirea calitatii vietii si a nivelului de confort de care se bucura toti membrii familiei. Din acest punct de vedere putem privi constructia unei piscine nu ca o investitie, ci ca un stil de viata, iar beneficiile de care fiecare proprietar de piscina are parte nu pot fi etichetate.

Piscina cu liner Snagov overflow

In concluzie

O piscina este un element care nu doar ca iti va aduce valoare proprietatii. Apeleaza la o echipa de specialisti si vei evita orice tip de costuri neprevazute.

Esti pregatit sa iti construiesti piscina visurilor tale?

Contacteaza echipa Piscine Service! 

 

Distribuie articolul